Українським закладам вищої освіти та науковим установам відкрито безкоштовний доступ до баз даних EBSCO

Версия для печати

07 / 10 2021

Майже 200 закладів вищої освіти та наукових установ можуть використовувати безкоштовний доступ до 12 повнотекстових електронних баз даних платформи EBSCO з жовтня до грудня 2021 року.

Доступ змогли отримати ЗВО та наукові установи, які у серпні цього року надіслали до Міністерства освіти і науки відповідні заявки.

Докладна інформація про налаштування безкоштовного тестового доступу до баз даних EBSCO доступна на сайті Державної науково-технічної бібліотеки України.

Після завершення пробного періоду МОН буде проаналізовано статистику використання електронних ресурсів, яка в подальшому буде врахована при передплаті доступу до електронних баз даних наукової інформації за кошти державного бюджету.

Окрім того, компанією EBSCO Information Services заплановано провести серію вебінарів для українських вчених. Учасники отримають інформацію про наявні ресурси платформи EBSCO дізнаються як здійснювати пошук необхідної інформації, цитувати статті, зберігати їх у обліковому записі Google Drive, експортувати метадані в Zotero або Mendeley, та які переваги дає використання облікового запису My EBSCOhost.

Заплановано проведення чотирьох вебінарів «Познайомтесь з академічними базами даних EBSCO!» («Meet EBSCO academic databases!») українською та англійською мовами.

До участі запрошуються вчені ЗВО та наукових установ, аспіранти, студенти, а також бажаючі використовувати електронні бази даних EBSCO для проведення досліджень. Вебінари відбудуться на платформі ZOOM.


Автор : МОН

Источник : https://mon.gov.ua/ua/news/ukrayinskim-zakladam-vishoyi-osviti-ta-naukovim-ustanovam-vidkrito-bezkoshtovnij-dostup-do-baz-danih-ebsco

Просмотров : 7120

Возврат к списку