І тур Всеукраїнських студентських дебатів з питань сталого розвитку

Версія для друку

27 / 04 2016
    25 квітня 2016 року в Дніпропетровському національному університеті залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна  відбувся І тур Всеукраїнських студентських дебатів з питань сталого розвитку. Цей захід проводиться в рамках співпраці ВНЗ із Міжнародним проектом ПРООН/ЄС «Місцевий розвиток орієнтований на громаду».
    В дебатах прийняли участь 5 динамічних і активних команд різних факультетів нашого університету:  Електрифікації залізниць, Управління процесами перевезень, Промислового та цивільного будівництва, Технічної кібернетики та Організації будівництва залізниць. Головним суддею змагань виступ Голова Дніпропетровської обласної ради молодих вчених, д.е.н., доцент Дніпропетровського аграрно-економічного університету Безус Роман Миколайович. Йому допомагали представник першої дебатної команди ДІІТу (2013 р) , нині аспірант Троян Андрій Володимирович,  зав. кафедри міжнародної економіки Дніпропетровського національного університету ім. О. Гончара, к.е.н., доцент Литвин Марина Валентинівна, Голова ради молодих вчених ДІІТу, к.т.н., доцент Мозолевич Григорій Якович та к.т.н., доцент Гордєєва І.О..
    Формат заходу відповідав відомим дебатам Карла Поппера. Студенти із запропонованих Проектом тем обрали наступні теми для обговорення:
1)Чи повинні сучасні держави мати ядерну зброю;
2)Чи можуть громадяни України можуть бути об’єднані однією національною ідеєю; 
3)Врятувати Україну від кризи можна шляхом зміни керівництва старшого покоління на молодих фахівців в різних галузях;
4)Використання природних ресурсів у якості джерел енергії вирішить проблему із підвищенням тарифів на існуючи;
5)Будь-який мир краще війни.
    Досить жваві ігри дозволили не тільки студентам увійти в різні ролі, задуматись над складними проблемами сучасного українського суспільства, а й суддям переглянути свої погляди. Можна стверджувати, що під час дебатів зародилося декілька досить актуальних ідей соціальних проектів.
    Переможених серед учасників не було, адже всі отримали задоволення від спілкування, але право представляти університет на Всеукраїнських студентських дебатах з питань сталого розвитку, що відбудуться в м. Одеса в травні 2016 р, за результатами 8-критеріальної оцінки суддів виборола команда факультету Управління процесами перевезень у складі Насєдкіної Катерини (443 гр), Босенко Каріни (441 гр) та Сагірова Георгія (432 гр). З чим їх і вітаємо та бажаємо успіхів та перемоги у ІІ турі.



P4250119.JPGP4250091.JPGP4250090.JPG
P4250103.JPGP4250088.JPGP4250084.JPG



Автор : Г.Я.Мозолевич

Переглядів : 1988

Назад до списку