Про результати обласних конкурсів для молодих вчених

Версія для друку

22 / 12 2014
18 грудня 2014 р. у Дніпропетровській обласній державній адміністрації відбулася традиційна урочиста церемонія нагородження переможців обласних конкурсів “Кращий молодий вчений”, “Краща рада молодих вчених” та “Молоді вчені – Дніпропетровщині”. Церемонію нагородження провели радник голови облдержадміністрації Олексій Салкоч та директор Департаменту освіти і науки Олександр Демчик.

Конкурси проводилися спільно Радою молодих вчених та Департаментом управлінням освіти і науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації і тривали у період з вересня по грудень. Загалом у конкурсах 2014 року взяли участь 299 молодих вчених.

У конкурсі “Кращий молодий вчений” переможцями стали 12 молодих науковців за чотирма напрямами (технічний, економічний, медичний та гуманітарний):

І місце в технічному напрямі посів Сорока Максим Леонідович, старший науковий співробітник Галузевої науково-дослідної лабораторії “Охорона навколишнього середовища на залізничному транспорті”  Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна.

ІІ місце у конкурсі “Краща рада молодих вчених” здобуто Радою молодих вчених Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна (голова РМВ, канд. техн. наук, доцент кафедри станції та вузли Мозолевич Григорій Якович).

І врешті, на унікальний регіональний конкурс “Молоді вчені – Дніпропетровщині” на отримання матеріального заохочення цього року була подана рекордна кількість наукових проектів. Процедура визначення переможців передбачала незалежне експертне оцінювання (2 зовнішні експерти, визначені конкурсною комісією) та публічний захист проектів. За результатами першого відбірного туру конкурсу 5 проектів науковців університету були запрощені на публічний захист:

1) "Розробка системи експлуатації та управління штучними спорудами у Дніпропетровському регіоні", автор - зав. відділом НДЧ   Горбова Олександра Вікторівна;
2) "Розробка системи інтелектуального управління світлофорами міста", автор - доцент Босий Дмитро Олексійович;
3) "Розроблення технологій утилізації опалого листя у виробництві будівельних матеріалів для потреб Придніпровського регіону", автор - старший науковий співробітник Сорока Максим Леонідович;
4) "Заснування бізнес-інкубатору у Дніпропетровському національному університеті залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна", автор - доцент Гордєєва Інна Олександрівна;   
5) "Розвиток сучасних технологій використання енергії рекуперації в системі міського електротранспорту", автор - докторант   Саблін Олег Ігорович.  

За відгуками більшості учасників цього конкурсу рішення комісії виклакали багато запитань, в тому числі - чи відповідають намагання адміністрації області перетворити Дніпропетровщину на регіон із пріоритетом розвитку сільського господарства.
За рішенням комісії було визначено кращих 16 наукових проектів молодих вчених ВНЗ та НДІ Дніпропетровської області, які отримали матеріальне заохочення у вигляді грантів на реалізацію сумою від 32 до 44 тис грн. Загальна сума грантів, профінансованих з обласного бюджету, склала 600 тис. грн.

Сорока М.Л. отримав матерівльне заохочення на реалізацію проекта «Розроблення технологій утилізації опалого листя у виробництві будівельних матеріалів для потреб Придніпровського регіону».


20141218_142209.jpgDSC_0137.jpgnagorodzhennya7.jpg
20141218_143732.jpg20141218_144308.jpgnagorodzhennya общая.jpg

Автор : Мозолевич Г.Я.

Переглядів : 2393

Назад до списку