Перший Дніпровський екологічний симпозіум.

Версія для друку

01 / 06 2017

29 травня 2017 року у стінах нашого університету відбувся перший Дніпровський екологічний симпозіум, присвячений регіональному розвитку чистих технологій та енергозбереження.


Ключовою метою симпозіуму стало обговорення перспектив та перепон розвитку та впровадження чистих та енергоефективних технологій у виробництві нашого міста та області. Для обговорення цього питання Дніпровський екологічний симпозіум об’єднав провідних молодих науковців міста, громадських діячів, представників органів місцевого самоврядування та промислових підприємств Дніпропетровської області.


У рамках основної програми симпозіуму власну позицію та наукові розробки презентували природоохоронні фахівці нашого університету, Придніпровської державної академії будівництва та архітектури, Індустріального коледжу Українського державного хіміко-технологічного університету, Національної металургійної академії України та Національного гірничого університету. Представники Дніпропетровської міжрегіонального екологічної асоціації, Дніпропетровського відділення Національного екологічного центру України та ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат» поділилися з аудиторією фаховою думкою та досвідом впровадження чистих технологій.


Як зазначили у інтерв’ю організатори симпозіуму, нестандартний формат заходу створив невимушену та творчу атмосферу – саме тому учасники симпозіуму змогли вільно обговорити ключові проблеми сталого розвитку Дніпропетровщини, ділитися досвідом та дійти консенсусу.


У вітальному слові Сергій Мямлін (проректор з наукової роботи нашого університету) відзначив актуальність впровадження чистих технологій та особливу роль молодих науковців у вирішені цього питання. Професор Мямлін окремо підкреслив потенціал вчених ДІІТу та ВНЗ області та можливості, які відкриває наукова взаємодія заради сталого розвитку Дніпропетровської області.


Жвавий інтерес аудиторії викликало вітальне слово Сергія Березаня (заступник начальника Управління екології енергозбереження та інвестицій виконавчого апарату Дніпропетровської обласної ради). У короткій доповіді пан Березань зазначив, що в умовах впровадження європейських практик та стратегічної екологічної оцінки ключовим питанням є консенсус підприємців, науковців та громадськості.


Інтерес до формальної та неформальної програми симпозіуму проявили і представники промисловості Дніпропетровської області. З ключовою доповіддю «Ресурсо-ефективні технології Дніпровського металургійного комбінату» виступив Юрій Байрак – керівник Служби охорони навколишнього середовища ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат». Пан Байрак не тільки ознайомив учасників симпозіуму з комплексом природоохоронних заходів підприємства, та й поділився досвідом впровадження чистих технологій в умовах дефіциту фінансування та супутніх ризиках. Присутня спільнота відмітила прогресивність екологічної стратегії та соціальних екологічних програм Дніпровського металургійного комбінату.


За результатами симпозіуму усі учасники погодилися з тим, що консолідація потенціалу молодих екологічних науковців є пріоритетом для розвитку та впровадження чистих технологій та енергозбереження. Подібні заходи фахового та неформального спілкування можуть стати платформою для розвитку незалежного середовища природоохоронних експертів Дніпропетровської області.

Слідкуйте за подробицями та детальним фото-звітом на нашій соціальній сторінці FACEBOOK

 

Для довідки:

Дніпропетровський екологічний симпозіум організований науковою спільнотою кафедри «Хімія та інженерна екологія» та ГНДЛ «Охорона навколишнього середовища на залізничному транспорті» за підтримки адміністрації університету та Науково-дослідної частини під патронатом Дніпропетровської міжрегіонального екологічної асоціації та Дніпропетровського відділення Національного екологічного центру України. Довідки та коментарі: ecodiit@gmail.com 


DSC_2488.jpgDSC_2479.jpgDSC_2484.jpg
DSC_2484.jpgDSC_2486.jpgDSC_2487.jpg

Автор : Зав. ГНДЛ ОНС Андрій Бойченко.

Переглядів : 2943

Назад до списку