Екологи університету вчать учнівську молодь Дніпропетровщини протидіяти змінам клімату!

Версія для друку

21 / 12 2016
IMG_9818.JPG
У листопаді-грудні цього року на теренах Дніпропетровщини стартувала «Лабораторія протидії змінам клімату» нова ініціатива екологічної та сучасної кліматичної освіти учнівської та студентської молоді. 

Викладачі кафедри «Хімія та інженерна екологія» спільно з науковцями ГНДЛ «Охорона навколишнього середовища на залізничному транспорті»  та активістами Дніпропетровського відділення НЕЦУ провели для активної, талановитої та екологічно орієнтованої молоді Дніпропетровщини цикл тренінгів, тематичних дискусій, експериментаріумів та виїзних екскурсій до професійних природоохоронних лабораторій. 
 
Першими до заходів «Лабораторії протидії змінам клімату» долучились учнівська молодь Томаківського району Дніпропетровської області. 29 листопада 2016 року 26 учнів та педагогів Томаківської загальноосвітньої школи №1 завітали до нашого університету та  дізналася про зміни клімату в Україні та енергоефективні технології, які допомагають протидіяти цим змінам. 

Щоб зробити навчання інформативним, корисним та цікавим для молоді викладачі та науковці кафедри «Хімія та інженерна екологія» залучити передовий досвід екологічної та кліматичної освіти України. Творча команда використала власні дидактичні розробки кафедри, ігрові методики активістів «СвітОсвіт». Організаційну та фінансову підтримку участі учнів сільської місцевості забезпечив Національний екологічний центр України спільно з Шведським товариством охорони довкілля (SSNC).
   
За результатами 4 годин роботи учні виявили причини змін клімату у своїй громаді, запропонувати можливі шляхи протидії цим змінам та спробували виготовити альтернативне паливо своїми руками. 
   
   
«Такі заходи не тільки цікаві – а й дуже важливі для розвитку молоді. В ігровій формі складне поняття «зміна клімату» перестає бути сухою теорією, а починає сприйматися в практичній площині…Учні мають змогу спілкуватися з однодумцями, науковцями та досвідченими викладачами…вони розуміють – що екологічна спільнота України дуже велика…Усе це мотивує учнів до наукової творчості та громадських дій» - Ліна Вовкобрун (вчитель Томаківської ЗОШ №1)
Учасники експериментаріуму відвідали професійну природоохоронну наукову лабораторію, де дізналися про особливості, методики та обладнання для моніторингу стану довкілля. Самі активні учасники допомогли аналітикам лабораторії виконати екологічні вимірювання та перевірити якість питної води у джерелах водопостачання смт Томаківка.
   
«Лабораторія протидії змінам клімату», народжена у стінах нашого університету, тільки розпочинає свою діяльність. Попереду багато цікавих заходів та знайомство з новою молоддю – що прагне протидіяти змінам клімату в Україні.
Колектив кафедри «Хімія та інженерна екологія» завжди радий співпраці!

Контакти та додаткова інформація:
Зав. каф. «Хімія та інженерна екологія»
Професор Зеленько Юлія Володимирівна
+38 (056) 373 15 76
+38 0562 47 19 65
[email protected]


IMG_9399.jpgIMG_9421.jpgIMG_9791.jpg
IMG_9608.jpgIMG_9772.jpgIMG_9798.jpg




Автор : Сорока М.Л.

Переглядів : 2438

Назад до списку