Студенти на виставці InnoTrans - 2016

Версія для друку

28 / 09 2016
HUR1_5591.jpgHUR1_5616.jpgHUR1_5637.jpg

20-23 вересня 2016 року відбулася Міжнародна виставка залізничної техніки InnoTrans 2016, в м Берлін. 

Кращі студенти українських транспортних вишів відвідали Міжнародну виставку транспортного обладнання та інновацій InnoTrans 2016 Берліні. Візит відбувся в рамках освітнього проекту «Железнодорожник-2016», який реалізує благодійний Фонд Бориса Колеснікова.

Проект передбачає конкурсний відбір серед студентів Українського державного університету залізничного транспорту (м. Харків), Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту імені академіка В.Лазаряна і Державного економіко-технологічного університету транспорту (м. Київ). Цього року право відвідати провідну міжнародну виставку в сфері залізничної техніки та інфраструктури отримали 30 талановитих молодих фахівців.

У InnoTrans 2016 приймали участь 3 000 експонентів з 60 країн світу. Відвідувачам продемонстрували 140 новинок залізничної галузі, в числі яких - регіональний поїзд на паливних елементах з нульовим рівнем викидів від французької компанії Alstom; модульні платформи для залізничних вагонів і систем метро від Bombardier Transportation; суперекспрес Velaro Türkei і метропоїздів Metro Riad від Siemens; трамвай ForCity Plus і двоповерховий потяг від Škoda Transportation. Українські студенти-залізничники побачили ці та багато інших інновацій світової транспортної промисловості, відвідали стенди провідних гравців галузі і українського виробника - Крюківського вагонобудівного заводу.

Переможці проекту «Железнодорожник-2016» також побували в павільйоні «Кар'єра та освіта», де поспілкувалися з професіоналами, отримали інформацію про перспективи, які відкриваються перед ними в транспортній сфері.

Традиційно до молодим українським фахівцям приєднався Президент благодійного Фонду - Борис Колесніков. «Важливо, щоб хлопці побачили своїх колег, найсучасніші досягнення в плані розвитку залізниць, адже залізниця все більше за витратами на час і швидкостям наближається до світової авіації. З огляду на розміри нашої країни, це найважливіша галузь. Краще один раз побачити, ніж сто почути, тому студенти тут », - зазначив Борис Колесніков.

«Виставка InnoTrans переконала мене в тому, що транспорт майбутнього існує. Хочеться бачити подібні інновації в Україні, замінити ними застарілі рухомі склади і локомотиви. Такі поїздки дають чималий досвід, я з радістю буду застосовувати його для розвитку транспортної галузі в Україні », - поділився враженнями Ян Ус, один з переможців «Железнодорожник-2016».

Нагадаємо, InnoTrans є провідною виставкою світового масштабу у сфері рейкового транспорту, яка проводиться в Берліні кожні два роки. Кожні два роки благодійний Фонд Бориса Колеснікова реалізує і свій освітній проект «Железнодорожник-2016», мета якого - повернути молоді інтерес до інженерних спеціальностей, ознайомити з останніми досягненнями світової залізничної сфери.

HUR1_5658.jpgHUR1_5677.jpgHUR1_5864.jpg
HUR1_6014.jpgHUR1_5929.jpgHUR1_5707.jpg

Переглядів : 5724

Назад до списку