Всеукраїнські студентські дебати зі сталого розвитку

Версія для друку

26 / 05 2015
    14 – 16 травня 2015 року в Ужгородському національному університеті було проведено Всеукраїнські студентські дебати зі сталого розвитку. Захід проходився під патронатом міжнародного проекту «Місцевий розвиток орієнтований на громаду» («МРГ»). У ньому прийняли участь 14 команд з усіх куточків України. 
    Наш університет співпрацює з проектом розвитку ООН/ЄС «МРГ» вже 5 років. У рамках проекту проводилися також конкурс студентських наукових робіт , тренінги науково-педагогічних працівників з питань сталого розвитку та управління соціальними проектами, студентські літні школи з проектного менеджменту.
    Цей проект впроваджує світовий досвід підвищення соціальної активності територіальних громад, сприяє усвідомленню студентами вузів-партнерів важливості питання сталого розвитку соціальної інфраструктури та навколишнього середовища.
    В дебатах наш університет представляла команда «Дніпро», у складі якої були студенти факультету «Управління процесами перевезень» Варениця Юлія, Проданець Аліна та Рисована Аліна. Цьогорічні дебати запам’яталися актуальністю тем: законодавчого регулювання волонтерською діяльністю, розвитку альтернативних джерел енергії, вибір мирного чи військового врегулювання конфліктів, матеріально-технічного забезпечення територіальних громад у співпраці з міжнародними проектами, впливу сучасних технологій на якість продукції аграрного сектору України та стан навколишнього середовища.
    За словами команди, у них залишилися не тільки яскраві враження від затятих дискусій, а і отримали неоціненний досвід у сфері ораторства, та вміння аргументовано відстоювати власну позицію. Участь у даному проекті сприяла налагодженню зв’язків між студентськими активами вузів – партнерів та обміну баченнями сталого розвитку України.


20150516_221340.jpg20150516_130041.jpg


Автор : Мозолевич Г.Я.

Переглядів : 2455

Назад до списку