Науковці університету взяли участь у міжнародній робочій зустрічі експертів з безпеки транспорту

Версія для друку

13 / 03 2017

Зеленько_киев.jpg
02 березня 2017 року під егідою Міністерства інфраструктури України відбулась робоча зустріч експертів міжнародного проекту технічної допомоги Twinning «Сприяння підвищенню безпеки перевезення небезпечних вантажів мультимодальним транспортом в Україні». У цій зустрічі взяв участь експерт від нашого університету – завідуюча кафедрою «Хімія та інженерна екологія» професор Зеленько Юлія Володимирівна.

Ключовою темою цієї зустрічі стала комплексна оцінка інституційного розвитку органів, відповідальних за дотримання вимог у сфері перевезення небезпечних вантажів. Для обговорення цього питання у стінах Управління безпеки на транспорті та технічного регулювання зібрались експерти України, країн Організації співдружності залізниць та залізниць Європейського Союзу. 

Під час робочої зустрічі присутні експерти обговорили проблеми та перспективи розвитку законодавства та технічних вимог щодо транспортування небезпечних вантажів. Спеціальний представник Агентства з безпеки на залізниці Міністерства транспорту та громадських робіт Королівства Іспанії ознайомив учасників зустрічі з особливістю європейського законодавства та системою технічного навчання з безпеки перевезення небезпечних вантажів Королівства Іспанії. 

У інтерв’ю за результатами зустрічі експерт від нашого університету (професор Зеленько Ю. В.) зазначила, що «…в епоху європейської інтеграції України досвід наших західних колег має великий вплив на розвиток системи спеціального навчання, контролю та моніторингу кваліфікації працівників, що відповідають за безпеку транспорту України…»

У цьому році Міністерство інфраструктури України запланувало ще декілька подібних міжнародних зустрічей, у роботі яких прийміть участь експерти нашого університету.


Автор : с.н.с. Сорока М. Л., Кафедра «Хімія та інженерна екологія»

Переглядів : 2239

Назад до списку