Міжнародний архітектурний фестиваль CANactions

Версія для друку

16 / 06 2015
  11-16 травня, в рамках Міжнародного архітектурного фестивалю CANactions, що вже 8 років традиційно проходить в м. Києві, відбувся Воркшоп «ТЕЛИЧКА- a place to сare». Його метою було зібрати міждисциплінарну команду для опрацювання сучасних проблем міста на прикладі промтериторій Телички. Тутором проекту виступив Віктор Зотов з архітектурного бюро «ZOTOV & CO», а куратором - Theo Hauben з бюро Hauben architecture & urbanism (Нідерланди).  Партнерами фестивалю виступили Міністерство закордонних справ Швейцарії, Посольство Фінляндії в Україні, Програма Федерального міністерства економіки та енергетики Німеччини, Посольство Королівства Данія, Посольство Франції в Україні, Посольство Нідерландів в Україні, та інші.  
   В воркшопі прийняли участь 8 молодих архітекторів, та 6 спеціалістів інших напрямків з України, Польщі, Туреччини та Франції. Наш університет представив студент факультету «Управління процесами перевезень» Різдванецький Дмитро, у якості спеціаліста з транспортних систем і сталого розвитку. Усі учасники були поділені на три команди, кожна з яких працювала в одному з наступних напрямків: 
   software - соціальний аспект. Ця команда розкрила підхід, який передбачає створення спільнот на території, як один із ключових для бажаного розвитку цієї території.
   hardware - середовище. Ця команда представила схему адаптивного генплану та продемонструвала яким може бути один із варіантів поетапного розвитку території. Було обрано динамічний підхід до планування, як єдиний підхід, що здатний досягти оптимальних результатів в наших нестабільних політичних, економічних та соціальних умовах.
   orgware - організація. Ця команда запропонувала створити платформу, яка сприяє поширенню автономії локальних спільнот та координує розвиток  території за допомогою адаптивного планування.
   Результатом воркшопу стало створення практичних рекомендацій щодо ревіталізації постіндустріальної зони Теличка, і представлення їх широкій аудиторії, до складу якої увійшли міжнародні експерти, власники бізнесу, представники влади і жителі міста Києва. Подальша робота над проектом відновлення Телички почнеться вже в серпні 2015 року, з відкриттям урбаністичної школи в м. Києві. 
   Чи варто взагалі студентам ДІІТу долучатися до таких проектів? В Дмитра немає сумнівів на рахунок цього. «Міжнародні проекти – це безцінний досвід роботи в інтернаціональній команді, практика англійської мови, мегатонни нової інформації і знань, а також десятки нових друзів по всьому світу. Але саме головне що такі проекти згодом переростають в реальний кейс, впровадження якого здатне змінити ситуацію в нашій країні» – каже наш студент. Тож не гайте час – долучайтеся.    

 
Киев (CANaction).jpgКиев (CANaction)2.jpg

Переглядів : 2429

Назад до списку